Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Szilveszteri receptek. A szerencsét hozó lencse

2015. december 31. 06:35 - Csabi777

A lencse nemcsak Újévkor jó dolog, de akkor legalább kötelező! Hozz magadnak szerencsét és gazdagodj meg, de mindenekelőtt főzz legalább egyet ezekből a csodás főzelékekből!

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg lencse
  • 50 dkg füstölt lapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 ek fűszerpaprika (csapott)
  • 4 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 1 ek ecet

elkészítés

  1. A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk.
  2. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult,  kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. 
  3. A levébe tesszük bele a lencsét, az apróra vágott hagymát és a babérlevelet. Sózni csak akkor kell, ha a füstölt hús nem volt elég sós. Puhára főzzük.
  4. A lisztből, az olajból és a  a pirospaprikából  rántást készítünk. A forrásban lévő lencséhez adjuk.
  5. A füstölt húst  beledobjuk a főzelékbe.
  6. Enyhén ecetesen tálaljuk.

További finom szilveszteri receptek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr628215674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása