A lencse nemcsak Újévkor jó dolog, de akkor legalább kötelező! Hozz magadnak szerencsét és gazdagodj meg, de mindenekelőtt főzz legalább egyet ezekből a csodás főzelékekből!
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg lencse
- 50 dkg füstölt lapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 ek fűszerpaprika (csapott)
- 4 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 ek ecet
elkészítés
- A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk.
- A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük.
- A levébe tesszük bele a lencsét, az apróra vágott hagymát és a babérlevelet. Sózni csak akkor kell, ha a füstölt hús nem volt elég sós. Puhára főzzük.
- A lisztből, az olajból és a a pirospaprikából rántást készítünk. A forrásban lévő lencséhez adjuk.
- A füstölt húst beledobjuk a főzelékbe.
- Enyhén ecetesen tálaljuk.