Hozzávalók:
padlizsán
csicseriborsó liszt
barnarizs liszt
himalaya só
sütőpor (foszfátmentes)
fekete szezámmag
tisztított víz
Barnarizs köret
barnarizs,
napraforgó olaj
himalaya só
tisztított víz
Narancsos almacsatni
2-3 db alma
1 db narancs
kukorica keményítő
víz
curry
őrölt kardamon
nádcukor
Elkészítés
Először a barnarizs köretet készítsük el, mert a barnarizs hosszabb ideig fő. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni. Ízlés szerint sózzuk, és egy pici olajat adjunk hozzá. Lefedve puhára főzzük.
A csatnihoz felkockázzuk az almákat, melyeket előzőleg meghámoztunk és a magházaikat is kivágtuk. Kevés vajon megpuhítjuk (vigyázzunk, mert az alma nagyon hamar puhul, nehogy szétessen), közben hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a lereszelt héját is. Pici vizet öntünk alá, ízlés szerint fűszerezzük, a végén kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
Elkészítjük a panírt. A rizslisztet összekeverjük a csicseriborsó liszttel fele-fele arányban, hozzáadjuk a sót és a sütőport, a szezámmagot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy palacsinta tészta állagú legyen. A padlizsánt nem kell meghámozni, hasábokra daraboljuk (nem kell vékonyra, mert akkor sütéskor túl puha lesz) és beleforgatjuk a panírba. Bőséges, forró olajban pár perc alatt kisütjük. A barnarizzsel és az almacsatnival tálaljuk.