Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Bundázott padlizsán barnarizzsel és narancsos almacsatnival

2015. november 28. 10:30 - Csabi777

Hozzávalók:
padlizsán
csicseriborsó liszt
barnarizs liszt
himalaya só
sütőpor (foszfátmentes)
fekete szezámmag
tisztított víz

Barnarizs köret
barnarizs,
napraforgó olaj
himalaya só
tisztított víz

Narancsos almacsatni
2-3 db alma
1 db narancs
kukorica keményítő
víz
curry
őrölt kardamon
nádcukor

Elkészítés
Először a barnarizs köretet készítsük el, mert a barnarizs hosszabb ideig fő. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni. Ízlés szerint sózzuk, és egy pici olajat adjunk hozzá. Lefedve puhára főzzük.

A csatnihoz felkockázzuk az almákat, melyeket előzőleg meghámoztunk és a magházaikat is kivágtuk. Kevés vajon megpuhítjuk (vigyázzunk, mert az alma nagyon hamar puhul, nehogy szétessen), közben hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a lereszelt héját is. Pici vizet öntünk alá, ízlés szerint fűszerezzük, a végén kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.

Elkészítjük a panírt. A rizslisztet összekeverjük a csicseriborsó liszttel fele-fele arányban, hozzáadjuk a sót és a sütőport, a szezámmagot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy palacsinta tészta állagú legyen. A padlizsánt nem kell meghámozni, hasábokra daraboljuk (nem kell vékonyra, mert akkor sütéskor túl puha lesz) és beleforgatjuk a panírba. Bőséges, forró olajban pár perc alatt kisütjük. A barnarizzsel és az almacsatnival tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr568121206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása