Hozzávalók:
1 kg báránycomb
½ kg fehérbab
1 kg krumpli
csombor (borsikafű)
tárkonyecet
babérlevél
1 fej lilahagyma
olaj
só
Elkészítés
A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet. Ha elkészült, csöpögtessük le, és ízesítsük kevés tárkonyecettel. Öntsünk rá olajat, és vágjunk a tetejére egy kis lilahagymát. A báránycombot sütés előtt célszerű kicsit megpárolni.Dörzsöljük be egy kevés sóval, és ízesítsük kevés csomborral (borsikafű). Forró zsírban ropogós kérget süssünk rá. A csombort csak a sütés vége felé szórjuk rá, mert könnyen keserű lesz az íze. A krumplit héjában főzzük meg. Miután megtisztítottuk, vágjuk kockára, sózzuk, kevés csomborral ízesítsük, egy tepsiben jól forgassuk össze, majd tegyük a tűzre, és kicsit melegítsük át.