Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2015. november 24. 08:43 - Csabi777

Hozzávalók:
1 kg báránycomb
½ kg fehérbab
1 kg krumpli
csombor (borsikafű)
tárkonyecet
babérlevél
1 fej lilahagyma
olaj

Elkészítés
A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet. Ha elkészült, csöpögtessük le, és ízesítsük kevés tárkonyecettel. Öntsünk rá olajat, és vágjunk a tetejére egy kis lilahagymát. A báránycombot sütés előtt célszerű kicsit megpárolni.Dörzsöljük be egy kevés sóval, és ízesítsük kevés csomborral (borsikafű). Forró zsírban ropogós kérget süssünk rá. A csombort csak a sütés vége felé szórjuk rá, mert könnyen keserű lesz az íze. A krumplit héjában főzzük meg. Miután megtisztítottuk, vágjuk kockára, sózzuk, kevés csomborral ízesítsük, egy tepsiben jól forgassuk össze, majd tegyük a tűzre, és kicsit melegítsük át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr518101006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása