
Aszaltszilvával töltött vaddisznó szűzpecsenye szőlőmártással
Hozzávalók:
1 egész vaddisznószűz
aszalt szilva
vad fűszerek
só
vörösbor
Elkészítés
A vaddisznószűzből nyitott szeletet vágunk, sózzuk és befűszerezzük vad fűszerrel, majd betöltjük a vörösborba áztatott aszalt szilvát. Felgöngyöljük és bacon szalonnába tekerjük. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, majd fedő alatt kis lángon készre sütjük. Pihentetjük, felszeleteljük és mogyoróburgonyával tálaljuk.
Szőlőmártás
Hozzávalók:
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 evőkanál kristálycukor
½ narancs héja
½ kg szőlő
½ liter tokaji
3 evőkanál keményítő
Elkészítés
Először a vajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha már szép aranybarna, hozzáadjuk a csíkokra szelt narancshéjat és a szőlőszemeket. Felöntjük édes tokaji borral, ha felforrt étkezési keményítővel sűrítjük.