Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Aszaltszilvával töltött vaddisznószűz szőlőmártással

2015. november 22. 23:35 - Csabi777

Aszaltszilvával töltött vaddisznó szűzpecsenye szőlőmártással

Hozzávalók:
1 egész vaddisznószűz
aszalt szilva
vad fűszerek

vörösbor

Elkészítés
A vaddisznószűzből nyitott szeletet vágunk, sózzuk és befűszerezzük vad fűszerrel, majd betöltjük a vörösborba áztatott aszalt szilvát. Felgöngyöljük és bacon szalonnába tekerjük. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, majd fedő alatt kis lángon készre sütjük. Pihentetjük, felszeleteljük és mogyoróburgonyával tálaljuk.

Szőlőmártás
Hozzávalók:
Hozzávalók:  
5 dkg vaj
3 evőkanál kristálycukor
½ narancs héja
½ kg szőlő
½ liter tokaji
3 evőkanál keményítő

Elkészítés
Először a vajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha már szép aranybarna, hozzáadjuk a csíkokra szelt narancshéjat és a szőlőszemeket. Felöntjük édes tokaji borral, ha felforrt étkezési keményítővel sűrítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr18100992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása