Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

2015. november 23. 13:41 - Csabi777

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

Hozzávalók:
½ kg csirkemell
2-3 db batáta
25 dkg gomba
2 dl tejszín

fehér bors
kevés méz
mangalica zsír

Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehér borssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük,  lefedjük és együtt főzzük tovább. Amikor megpuhult a hús is és a batáta is, akkor tesszük bele a felszeletelt gombát és hozzáöntjük a tejszínt majd pár percig pároljuk. Ha szükséges kevés vajjal sűrítjük.

Batáta tócsi:
4-5 db batáta
1 tojás
liszt
petrezselyem zöld
sütéshez zsír

A batátát meghámozzuk, lereszeljük, sózzuk. Összedolgozzuk a tojással, annyi lisztet teszünk bele, hogy  összefogja, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük. Bő, forró zsírba kanállal „pogácsákat” szaggatunk, és mindkét oldalát kisütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr258101004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása