Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival
Hozzávalók:
½ kg csirkemell
2-3 db batáta
25 dkg gomba
2 dl tejszín
só
fehér bors
kevés méz
mangalica zsír
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehér borssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább. Amikor megpuhult a hús is és a batáta is, akkor tesszük bele a felszeletelt gombát és hozzáöntjük a tejszínt majd pár percig pároljuk. Ha szükséges kevés vajjal sűrítjük.
Batáta tócsi:
4-5 db batáta
1 tojás
liszt
petrezselyem zöld
sütéshez zsír
só
A batátát meghámozzuk, lereszeljük, sózzuk. Összedolgozzuk a tojással, annyi lisztet teszünk bele, hogy összefogja, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük. Bő, forró zsírba kanállal „pogácsákat” szaggatunk, és mindkét oldalát kisütjük.