Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Hamis tojáskrém

2015. november 22. 13:39 - Csabi777

Hozzávalók
- 10 dkg vörös lencse
- 1 kis darab póréhagyma, vagy újhagyma
- fél sárgarépa (ízlés szerint több/kevesebb)
- petrezselyem
- 1 babérlevél
- só, bors
- 1 evőkanál humusz (a krémesség kedvéért)
- olívaolaj (vagy kókuszolaj)
 

Elkészítés

 
  1. A lencsét lobogó sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel. (Kb két / háromszoros vízben szoktam.) Leszűrjük, a levelet kiszedjük. 
  2. Egy tálban összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet, kockákra vágott répát és a humuszt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Ha kell, lehet egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal krémesíteni.
  3. Tetszés szerint díszíthető újhagyma zöldjével, pirospaprikával.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr848098522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása