Hozzávalók
- 10 dkg vörös lencse
- 1 kis darab póréhagyma, vagy újhagyma
- fél sárgarépa (ízlés szerint több/kevesebb)
- petrezselyem
- 1 babérlevél
- só, bors
- 1 evőkanál humusz (a krémesség kedvéért)
- olívaolaj (vagy kókuszolaj)
Elkészítés
- A lencsét lobogó sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel. (Kb két / háromszoros vízben szoktam.) Leszűrjük, a levelet kiszedjük.
- Egy tálban összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet, kockákra vágott répát és a humuszt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Ha kell, lehet egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal krémesíteni.
- Tetszés szerint díszíthető újhagyma zöldjével, pirospaprikával.