Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Bárányburger

2015. november 22. 23:38 - Csabi777

Hozzávalók:

4 főre

70 dkg bárányhús darálva, zsíros részekkel együtt

egy kávéskanál só

frissen őrölt bors

ízlés szerint zöld fűszerek

 

A darált húst keverjük alaposan össze a fűszerekkel, majd formázzunk belőlük 4 egyforma pogácsát. Mindkét oldalát süssük ki, majd tegyük mindegyik szeletet egy-egy  kettévágott zsemlébe. Ízlés szerint az alábbi salátákból tegyünk a húsra.

 

Téli “tzatziki”:

Hozzávalók:

egy kisebb üveg savanyú uborka lereszelve

1 dl görög joghurt

két kanál krémsajt

2 kanál tejföl

1 gerezd zúzott fokhagyma

friss kapor

pár csepp citromlé

bors

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban és felhasználásig tartsuk hűtőben.

 

Újhagymás reteksaláta:

Hozzávalók: 

1 szép csomag apró hónapos retek

2-3 szál friss újhagyma

1 fél citrom leve

friss petrezselyem

1 csipet cukor

bors

0,5 dl extra szűz oliva

Elkészítés

A retket gyaluljuk le vékonyra, az újhagymát vágjuk vékony karikákra, keverjük össze, majd sózzuk meg őket.

A dresszinghez facsarjunk citromlevet egy keverőtálba, sózzuk, borsozzuk, egy csipet cukorral ízesítsük, majd folyamatos keverés közben adjuk hozzá az extra szűz oliva olajat.

Ezzel a dresszinggel és friss petrezselyemmel keverjük össze a retket és a hagymát.

 

Az aszalt paradicsomos majonézhez turmixoljunk össze olajban eltett aszalt paradicsomot az olajjal együtt, majd készítsük el mint egy rendes majonézt, csak a paradicsomos olajat használjuk hozzá. Jó minőségű bolti majonézből is megoldható, ahhoz a végén keverjünk lecsöpögtetett és apróra vágott aszalt, vagy szárított paradicsomot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr158101000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása