Hozzávalók:
½ kg sertés darált hús
1 kg malac hús (dagadó bőrösen, oldalas)
20-25 dkg füstölt sonka
20-25 dkg füstölt tarja
1 szál kolbász
1 kg szálas savanyú káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
rizs
tojás
só
bors
pirospaprika
olaj, vagy zsír
Elkészítés
A húsokból – a darált hús kivételével - hagyományos módon pörköltet készítünk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, ezután a nagyobb kockára vágott malachúst és a feldarabolt füstölt húsokat is. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha szükséges, akkor enyhén sózzuk. (A füstölt húsok és a káposzta is sós, ezért vigyázzunk, nehogy elsózzuk az ételt.) Amikor a húsok félig megfőttek, a káposzta felét a pörkölt tetejére terítjük. Amíg a káposzta is félpuhára fő, elkészítjük a gombócokat. A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és az egész tojással. Ízesítsük sóval, borssal, és végén adjuk hozzá a rizst. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat készítünk, és a káposzta tetejére helyezzük őket. Adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt is, és a tetejére terítsük a maradék káposztát. Ha szükséges, öntsünk még rá kevés vizet és főzzük készre.