Magyar Gasztronómia, Receptek, Ételek

Cigány töltött káposzta

2015. november 29. 09:48 - Csabi777

Hozzávalók:
½ kg sertés darált hús
1 kg malac hús (dagadó bőrösen, oldalas)
20-25 dkg füstölt sonka
20-25 dkg füstölt tarja
1 szál kolbász
1 kg szálas savanyú káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
rizs
tojás

bors
pirospaprika
olaj, vagy zsír

Elkészítés
A húsokból – a darált hús kivételével - hagyományos módon pörköltet készítünk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, ezután a nagyobb kockára vágott malachúst és a feldarabolt füstölt húsokat is. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha szükséges, akkor enyhén sózzuk. (A füstölt húsok és a káposzta is sós, ezért vigyázzunk, nehogy elsózzuk az ételt.) Amikor a húsok félig megfőttek, a káposzta felét a pörkölt tetejére terítjük. Amíg a káposzta is félpuhára fő, elkészítjük a gombócokat. A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és az egész tojással. Ízesítsük sóval, borssal, és végén adjuk hozzá a rizst. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat készítünk, és  a káposzta tetejére helyezzük őket. Adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt is, és a tetejére terítsük a maradék káposztát. Ha szükséges, öntsünk még rá kevés vizet és főzzük készre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargasztroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr948121274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása